Therapeutisch elastische kousen – Apotheek Oldenzaal – Oldenzaal

Apotheek Oldenzaal

Wij staan met veel plezier voor u klaar en helpen u graag verder. U kunt bij ons terecht voor vragen en advies over uw medicijngebruik. Daarnaast maken wij uw medicijnen klaar en controleren of deze medicijnen passen bij uw persoonlijke gezondheidssituatie.

Prins Bernhardstraat 4-1
7573 AM Oldenzaal

Tel: 0541-516515
E-mail: info@apotheekoldenzaal.nl
Contactgegevens voor zorgverleners klik hier

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 8.00 - 17.30 uur

Buiten onze openingstijden kun je jouw medicatie 24 uur per dag, 7 dagen per week ophalen uit onze uitgifte-automaat.

Therapeutisch elastische kousen

Wat zijn Therapeutische Elastische Kousen precies?

Deze kousen zijn een hulpmiddel om oedeem in de benen te voorkomen en de circulatie in de aderen en lymfevaten te verbeteren.

Soorten kousen:

  • Drukklasse twee, drie of vier
  • Rondbrei/vlakbrei
  • Maatwerk of confectie
  • Panty, knie of lies kous
  • Met of zonder siliconenband
  • Open of gesloten teen
  • Verschillende kleuren

 

Therapeutische Elastische Kousen moeten ’s morgens worden aangemeten. Voor het aanmeten van de kousen zijn we elke ochtend (maandag t/m vrijdag) aanwezig van 8.00 – 12.00 uur. Indien u zelf niet naar de apotheek kunt komen, kunnen wij de kousen bij u thuis aanmeten. Graag vooraf een afspraak maken.

Vergoeding

Therapeutische Elastische Kousen worden grotendeels of geheel vergoed door uw zorgverzekeraar. Voor de eerste verstrekking hebt u een recept of machtiging nodig van de behandelende arts of specialist. Wij kunnen voor diverse zorgverzekeraars de rekening rechtstreeks declareren. Voor een aantal zorgverzekeraars geldt een maximale vergoeding.  Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar of bij een van onze medewerksters. Mocht u problemen hebben bij het aan- en uittrekken van de kousen, dan hebben we daar hulpmiddelen voor te koop.

Levertijden:

Als de kousen in voorraad zijn, dan kunt u ze gelijk meenemen. Confectiekousen kunnen binnen 6 werkdagen na aanmeten geleverd worden. Maatkousen kunnen binnen 10 werkdagen na aanmeten geleverd worden. Mocht het ons onverhoopt niet lukken binnen de hierboven aangegeven tijden de kousen te leveren, dan wordt u hiervan op de hoogte gebracht.

Klachten:

Als u ontevreden bent over de Therapeutische Elastische Kousen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zullen dan ons uiterste best doen om samen met u het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Komen we er samen niet uit, dan kunt u contact opnemen met de KNMP klachten en geschillen commissie, Postbus 30460, 2500 GL Den Haag. Tel: 070-3737373

Contact

Apotheek Oldenzaal

Prins Bernhardstraat 4-1
7573 AM Oldenzaal
Tel.nr: 0541-516515
E-Mail: tek@apotheekoldenzaal.nl

  • De apotheek is maandag t/m vrijdag geopend van 8:00 uur tot 17:30 uur. Tijdens deze openingstijden zijn we te bereiken onder telefoonnummer 0541-516515 voor het maken van een afspraak.
  • Therapeutische Elastische Kousen moeten ’s morgens worden aangemeten. Voor het aanmeten van de kousen zijn we elke ochtend (maandag t/m vrijdag) aanwezig van 8.00 – 12.00 uur.
  • Indien u zelf niet naar de apotheek kunt komen, kunnen wij de kousen bij u thuis aanmeten. Graag vooraf een afspraak maken.